Gluteeniton sienipiiras



Taasen ois tiedossa reseptiä. Tää on ensimmäisiä leipomuksia, mitä opettelin tekemään, kun keliakia todettiin. Oon aina tykännyt suolaisista piirakoista ja ilman että oisin älynnyt soveltaa vanhoista, "normaaleista" resepteistä, googletin "gluteeniton suolainen piiras". Löysinkin silloin tämän tyyppisen ohjeen, jossa the juttu on maitorahka. Hillittömän hyvä pohja suolaiselle piiraalle ja jälleen kerran toimii niin gluteenittomana kuin norminakin.

Täytettähän voi aina kans soveltaa omien mieltymysten mukaan, tässä nyt sattuu syksyn hengen mukaan olemaan sieniä ja reilusti kauden kasviksia. Herkkuva!

Gluteeniton sienipiiras

pohja:
125 g maitorahkaa
125 g voita tai margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
suolaa

täyte:
1 sipuli
0,5 paprika
0,5 kesäkurpitsa
muutama tuore herkkusieni
125 g maitorahkaa
100 g valkosipulituorejuustoa
4 kananmunaa
suolaa
pippuria

päälle:
juustoraastetta
miniluumutomaatteja

Valmista ensin pohja. Sekoita rahka & pehmennyt voi keskenään. 
Nypi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe & mausta tarvittaessa suolalla.
Painele vuokaan ja paista ilman täytettä 225 asteessa noin 10 minuuttia uunin alatasolla.

Sillä aikaa, kun pohja on uunissa, voi valmistaa täytteen. 
Kuullota pilkottuja kasviksia hetki pannulla.
Sekoita rahka, tuorejuusto, munat & mausteet.

Lado pohjalle kasvikset, sienet ja kaada päälle rahka-tuorejuusto-munaseos.
Lopuksi päälle juustoraastetta & tomaatit.
Paista uunissa 225 asteessa vielä noin 25-30 minuuttia.

Seuraksi tää ei tarvii oikeestaan mitään, mutta itse heittäisin vähän fetamurua (jos ei muuten oo tarpeeksi juustoista) ja rucolaa (kuvissa tosin jääsalaattia, koska rucolaa ei kaapissa ollutkaan).

No comments