Kesän paras päivä @ Isohiekka



Vielä on kesää jäljellä... no ehkä ei, mutta aina voi vähän fiilistellä mennyttä kesää. Vaikka kesä menikin aika lahjakkaasti remppa- ja muuttohommissa sekä erinäisissä töissä, niin kerettiin sitä vähän maakuntamatkailuakin harrastamaan ja nauttimaan lämpimistä kesäpäivistä.

Yksi ehdottomasti kesän parhaimmista päivistä tuli vietettyä Kannonkoskella Isohiekassa, Kivijärven rantuuksilla. Kyseinen paikka on minulle tuttu jo entuudestaan, sillä se sijaitsee ihan meidän mökin lähettyvillä - linnuntietä matkaa ei tulisi montaakaan kilometriä, mutta pieniä hiekkateitä pitkin ajomatkaa tulee kuitenkin hieman enemmän.

Kyseessä on siis parin sadan metrin mittainen luonnonhiekkaranta Kivijärven rannalla. Hiekkaranta on aikanaan ollut jopa 3 kilometriä pitkä, mutta aikojen saatossa se on jäänyt huonolle hoidolle ja päässyt rehevöitymään. Ylen kirjoittaman artikkelin mukaan Kannonkoskella on kuitenkin suunnitelmissa palauttaa rantaviivaa ainakin jossain määrin takaisin. Hope so. Ainakin ylläpito on jossain määrin parantunut - rannalta löytyy nuotiopaikka, puuliiteri täynnä puita sekä WC. Rannalle vievät pitkospuut ja opasteet ovat tosin erittäin huonossa jamassa.



Käytiinkin katsastamassa paikka Samin kanssa mökkireissun yhteydessä. En ollut itsekään käynyt Isohiekassa reilusti yli kymmeneen vuoteen, joten vähän hakemista teetti paikan löytäminen. Ekalla kerralla ajettiinkin pahasti harhaan, mutta kyllähän se ranta sieltä pienen suunnistamisen jälkeen löytyi. Jokseenkin huonot opasteet paikalle siis todellakin on...

Mutta kun perille pääsee, niin se suunnistamisen vaiva palkitaan. Käytiin tosiaan viikon sisään parikin kertaa, koska ekalla kerralla käynti jäi lähinnä pikaiseksi iltauinniksi. Päätettiin, että tänne pitää näillä helteillä tulla vielä ihan ajan kanssa. Ottaa kunnon eväät mukaan ja chillailla kokonainen päivä.

Ja niinhän me tehtiin. Edellisenä päivänä metsästin Facebookin kirppareilla uimarengasta, koska ne oli jo kaikista Jyväskylän kaupoista loppuneet. Eräs pikkupoika tienasikin 10€ reissurahastoonsa, kun hän ystävällisesti äitinsä avustuksella möi minulle tuon flamingo-uimarenkaan - mikä löytö! 




Ensimmäisenä aamulla siis hakemaan uimarengasta, sen jälkeen kaveri kyytiin ja eikun nokka kohti Kannonkoskea. Matkalla pysähdyttiin vielä Saarijärvellä ostamaan eväät kylmälaukkuun, jotta jaksaisi koko päivän ottaa aurinkoa ja uida. Riippumattokin oli mukana, että pääsi välillä varjoon lueskelemaan lehteä.

Rannasta erityisen ihanan tekee se, että se on todella matala ja muun muassa tuohon kuvissa näkyvään pieneen saareen pääsee kävelemällä. Alimmaisessa kuvassa saattaa bongata pienen pilkun kuvan keskeltä. Se on Sami, joka seisoskelee siellä, eikä vesi taida ylettyä edes rintaan saakka.

Ja jälleen kerran piti huokailla, että onpahan meillä Suomessakin ihania paikkoja. Ja vieläpä Keski-Suomessa, tällainen helmi piilossa metsän keskellä! Lähimatkailu kunniaan :)


Short & Sharp:

Spent one of the best summer days in Isohiekka ("Big Sand Beach") in Kannonkoski few weeks ago. It's located quite close to our summer house, so I've known the place since I was a kid. I haven't been there in along time, but once again I realized how amazing this beach is.

No comments