Syyspäivä Kanavuoren luontopolulla

 


Käytiin sunnuntaina hieman eräjormailemassa, koska syksy tekee tuloaan ja tekee mieli nauttia näistä aikalailla viimeisistä aurinkoisista ja lämpimistä päivistä ennen loskakelejä. Pidempään on jo tehnyt mieli käydä valloittamassa kyseinen "vuori" tuossa ihan kulman takana, mutta jostain syystä ei vaan ole aiemmin saanut aikaiseksi. Siispä sunnuntaina pakattiin eväät reppuun ja tuumasta toimeen paremman tekemisen puutteessa.

On tullut muutenkin todella vähän koluttua luontopolkuja, mutta tuossa alkukesästä innostuin tutkailemaan Jyväskylän alueen valikoimaa niiden suhteen ja onhan niitä! Silloin tuli seikkailtua mm. Haukanniemessä ja Muuratsalon luontopoluilla. Etupihalta pääsee myös tosi kätevästi Halssilan luontopolulle ja siellä lenkkeilenkin ihan viikoittain. Kanavuoren luontopolku sijaitsee myös ihan muutaman kilometrin päässä Vaajakoskella, joten onhan se ehdoton paikka käydä katsomassa.



Luontopolulle on tosi helppo löytää ja opasteetkin ovat suurimmalta osin ihan kuosissa. Alku luontopolusta on jokseenkin vaikeakulkuista, mutta sitä on melko hyvin avitettu köysillä, pitkospuilla ja portailla, joten ei tuota hankaluuksia, vaikka ei olisikaan mikään pro-patikoija. Mittaa polulla taitaa olla kaikkinensa reilut 3 km - me kävelimme sunnuntaina suurimman osan lenkistä.

Vähän huonokuntoista meinasi puuskuttaa alkutaipaleella, mutta muuten oli oikein mukavaa tallustella polulla, kun matkan varrelle sattui kivoja levähdyspaikkoja näteillä maisemilla. Pysähdyttiin syömään omat eväät kalliokivetykselle, josta oli tosi nätit näkymät Naissaareen ja Wanha Woimala pilkotti puiden välistä. Seuraava lähimatkailun kohdekin päätettiin - Naissaari ja Pandan tehtaanmyymälä ovat vielä koluamatta, vaikka ne ovat oikeasti ihan tuossa nurkan takana! Tosi noloa, täytyy myöntää. Mutta niin sitä vaan sokeutuu, eikä ymmärräkään välillä katsoa ihan siihen lähelle.




Mutta siis sunnuntai oli kyllä todella mukava, rauhoittava kokemus! Aurinkoinen ja lämmin sää, luonnon tuoksut ja nätit maisemat - tosi kiva tapa viettää sunnuntaita sen sijaan, että makaisi sohvalla tuijottamassa Simpsoneita (vaikka onhan sekin välillä tosi jees).

Muutenkin todella tervetullutta maadoitusta somen ja muun hömpötyksen täyttämälle ihmismielelle tuo luonnossa liikkuminen. Ruokakin maistuu ulkona paljon paremmalta! Että pakatkaahan kimpsut ja kampsut ja suunnatkaa metsään, siellä mieli lepää :)

No comments