Here we go...

Siinä se nyt on, oma blogi. Johan tätä on tovi suunniteltu ja mietitty, mutta jostain syystä aika ja rahkeet ei ole aiemmin riittäneet. Mutta nyt - täältä pesee.

Olen tässä viimeisen vuoden aikana pohtinut useammin kuin kerran, että olisi varsin aiheellista tuntea oma kotimaansa läpikotaisin, jotta sitä oppisi arvostamaan entisestään. Sen sijaan että jatkuvasti pakenisi arkeaan ulkomaille, voi toisinaan etsiä niitä arjesta irtautumisen paikkoja hieman lähempääkin. Se voi olla vaellusretki Lapin erämailla, hotelliyö Helsingissä, kahvihetki oman kaupungin uudessa kahvilassa tai vaikka telttaretki takapihalla. Sen sijaan, että suorittamalla suorittaisi arkea ja odottelisi sitä seuraavaa Thaimaan matkaa vuoden ajan, eikö kannattaisi tuoda se ripaus elämän ihanuutta siihen arjen keskelle? #Astettaparempimaanantai on ollut tuoreessa parisuhteessani meidän yhteinen juttu aikalailla suhteen alkuajoista asti - tavoitteena tehdä (tai vaikkapa syödä) jotain spessua maanantaisin tai muina arkipäivinä. Aina se ei onnistu kiireeseen tai huonomuistisuuteen vedoten, mutta siihen on ainakin pyritty viikoittain. Näin saa aina arkisemmistakin päivistä enemmän irti, eikä huku siihen iänikuiseen oravanpyörään.


Tämän blogin taustalla kirjoittelee siis 28-vuotias matkailu- ja palveluliiketoiminnan opiskelija & ammattilainen. Työkokemusta löytyy matkailu- ja ravintola-alalta noin 10 vuoden verran ja parasta aikaa olen kouluttautumassa lisää tällä kovin rakastamallani alalla. Opiskelen toista vuotta matkailu- ja palveluliiketoimintaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja tavoitteena olisikin valmistua kuluvan vuoden lopussa. Suuntautumiseni opinnoissani on hyvin pitkälti matkailun markkinoinnissa sekä tapahtumatuotantossa - erityisesti kotimaan matkailu ja sen kehittäminen kiinnostaa. Kuluvan kevään agendana onkin opinnäytetyö, joka kätkee sisäänsä nämä osa-alueet, sekä lisukkeena palvelumuotoiluun, matkailun palveluketjuihin ja liiketoiminnan perustamiseen sekä konseptointiin liittyvät kurssit. Myöhemmin keväällä olisi tarkoituksena suorittaa myös paikallisoppaaksi pätevöittävä opaskurssi ja pari ulkomaan matkaakin on suunnitteilla tähän kaiken hässäkän keskelle.. jokseenkin mielenkiintoinen ja touhuntäyteinen kevät siis tiedossa, joten arvatenkin juttua riittää. Vapaa-aikaani kulutan seikkailujen lisäksi myös paljon käsitöiden, kirjojen, leffojen & ruuanlaiton parissa, joten varmasti näiltäkään aiheilta ei voida välttyä tässä blogin tyngässä.

Aiemmalta koulutustaustaltani olen YO-palveluvastaava sekä matkailupalvelujen tuottaja. Työkokemusta löytyy melko laajasti erilaisista matkailu- ja ravintola-alan töistä - voisipa sanoa, että lähes kaikkea on tullut vähintäänkin kokeiltua vuosien varrella. Ennen AMK-opintojani työskentelin noin kolme vuotta matkaoppaana sekä service center agentina Turkissa. Viihdyin ulkomailla, mutta kaipuu Suomeen oli koko ajan läsnä. Erityisesti mielessä pyörivät yöttömät kesäyöt ja mökkiranta Kivijärvellä (check the pics) - monet kerrat niitä tippa linssissä ikävöin. Toki tuoreessa muistissa olivat myös - ah niin ihanat - räntäkelit ja talvipakkaset, mutta pieni masokisti sisälläni kaipasi vähän salaa niitäkin. Nautin työstäni oppaana, etenkin Välimeren ilmastosta ja ilmapiiristä, mutta tiesin koko ajan että palaisin kotimaahan ennemmin tai myöhemmin - oma maa mansikka, muu maa mustikka. (Tosin mustikka on kyllä vallan hyvä marja, eipä sillä... mikähän perä tässäkin sanonnassa loppujen lopuksi on, may I ask.)


Tämän blogin perimmäinen tarkoitus on toimia eräänlaisena päiväkirjana ja itsensä toteuttamisen kanavana, mutta erityisesti haluan tämän vielä joskus tulevaisuudessa olevan eräänlainen alusta tai yhteisö, jossa jaetaan parhaat kotimaan reissuvinkit niin suomalaisille kuin ulkomaisillekin seikkailijoille. Meillä on täällä Suomessa niin uskomattoman paljon kaikkea kaunista ja vallan henkeäsalpaavaa, ettei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Pyrin kokemaan & näkemään uusia paikkoja läheltä ja kaukaa (tällä hetkellä) opiskelijabudjetin sallimmissa rajoissa ja välillä poikkean vieraille maille, sillä toisinaan on lähdettävä kauas nähdäkseen lähelle, niinhän se menee. Uskon tämän blogin olevan myös itselleni apuna kursseilla oppimieni asioiden reflektoinnissa, joten todennäköisesti tuumailen täällä paljon opiskelujeni aikana vastaan tulevista matkailualaan linkittyvistä ilmiöistä. Tämä riittänee nyt kuitenkin alkuun, jätetään jotain seuraaviinkin postauksiin. Toivottavasti saan just sut mukaan tähän remmiin jakamaan kokemuksia Suomen kauan vaietuista nähtävyyksistä ja tapahtumista!

Tästä tulee 100-varmasti huikea seikkailu - let's make Finland great again!

Ps. Vinkkailkaa mulle parhaimmista ja oudoimmista jutuista Suomeen ja suomalaisuuteen liittyen. Se voi olla ravintola, museo, luontokohde, festarit tai ihan mikä vaan. Kunhan siinä on ripaus jotain spessua ja mielellään vähän sitä outoakin.


Short & Sharp:

I am a 28 year old tourism & hospitality professional and finally after years of planning I decided to start my own blog. This blog will be mainly about travelling in Finland, because I feel there is so much to explore in this beautiful home country of mine that it needs it's own blog. However, I also like to travel abroad, so most probably there will be some posts about my adventures in other countries as well.

At the moment I am studying tourism and hospitality management, so this blog is gonna be also some kind of learning diary for me and I will be writing about the phenomenons that come across during my studies. Hopefully there'll be plenty of you guys who'd like to follow the ride and share your own experiences of Finland. I'd be very excited to know more about the most interesting and maybe even bizarre places & events you have experienced here :) Let's make Finland great again!

No comments