On siis kevät...



Enkä edes viitsi ottaa kantaa tähän iänikuiseen sääkeskusteluun. Kevät on tässä ja nyt ja kesä tulla jolkottaa sieltä, uskokaa tai älkää. Tänäänkin paistoi aurinko! Joka vuosi se kesä on tullut, ennemmin tai myöhemmin.

Mulla alkoi virallisesti kevät viime viikolla, kun saatiin maanantaina opinnäytetyö valmiiksi. Mikäs parempaa, kuin (lähes) stressivapaa pääsiäisloma! Toki vielä on viimeisiä ohjaajan tarkastuksia, kielihuoltoja ynnä muita tässä, mutta toivon mukaan ei tarvitse kovin paljoa uusiksi laittaa. Kovin rutistus joka tapauksessa on takana päin ja sehän vaan passaa! Voi sitten loppukevään keskittyä muihin opintoihin vähän syvällisemmin.

Opparista täytynee kirjoitella sitten vähän lisää, kun se lopullisesti saadaan palautettua, mutta kyseessä on siis kehittämissuunnitelma kotipaikkakunnallani Viitasaarella vuosittan järjestettävälle Keksintöjen Viikko -tapahtumalle.



Pääsiäisenä tuli otettua rennosti niin Tanssisali Lutakossa rankemman live-musiikin merkeissä kuin myös rauhoittuen mökin hiljaisuudessa ja täällä Jyväskylässäkin. On se vaan semmonen homma, että tuolla Kivijärven rantuuksilla ne stressit, huolet ja murheet viimeistään unohtuu - ainakin hetkellisesti. Innostuin myös suunnittelemaan kesäprojekteja mökille, joita varten oon jo hommannut vähän kuvissa näkyvää sisustusroipetta. Bongasin netin syövereistä viime viikolla 1800-luvun alusta olevan kartan alueesta, jossa meidän mökki sijaitsee ja sehän oli kehystettävä het.

Eilen nollasin ihan tosissaan telkkarin ääressä ja katsoin maratonina melkein kaikki tähän mennessä ilmestyneet Egenland-jaksot. Mullahan oli mennyt tää sarja ihan ohi, koska ei ole kouluhommien ja töiden ohessa oikeen riittänyt televisiolle aikaa - kiitti vinkistä, äiti! Ja siis vitsi mitä kaiken maailman ihania paikkoja Suomi on pullollaan. Tuossakin sarjassa on vasta murto-osa kaikista upeista paikoista, mitä täältä löytyy. 

Mua vähän tosin nauratti jakso, jossa Jyväskylä tituleerattiin Suomen Hiphop-pääkaupungiksi. Mutta sekin ihan mielenkiintoinen pointti - nähdä oma kotikaupunki jälleen kerran ihan uudelta kantilta. Ja se onkin tosi kiehtova asia tarkemmin ajateltuna - miten yhdestä kaupungista voikaan olla monta erilaista mielikuvaa. Kaikki riippuu ihan täysin perspektiivistä. Nykyään jossain päin maailmaa onkin jo tullut suosituksi mm. dark tourism ja kaupunkikierrokset kodittoman silmin. Antaahan se aivan uuden näkökulman tuttuunkin paikkaan ja tämän puolestaan tarkoittaa sitä, että erityisesti paikallisten pitäisi kokeille nähdä oma kotipaikkaansa uusilta kanteilta, jotta ymmärtäisi ja kenties arvostaisi sitä ehkä jo liiankin tutuksi ja tylsäksi tullutta lähiympäristöä entistä enemmän.


Lisäksi mulla heräsi ajatus siitä, että miksi ei me täällä Suomessa olla keksitty noita metsäpuistoja laajemmalti? Esimerkiksi Suomussalmen Soiva metsä tai Oriveden Hörtsänän arboretum on mun mielestä älyttömän kiehtovan oloisia paikkoja ihan jo näin suomalaisenkin silmin. Meni ainakin mun kesän TO DO -listalle heittämällä.

Metsäähän meillä riittää - miksi niistä ei voisi kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tehdä paitsi nähtävyyksiä, mutta myös mukavia kohtaamisen ja rauhoittumisen paikkoja paikallisille? Ei ne iänikuiset pururadat ja kiipeilytelineet pitkälle vie.

Semmosia tuumailuja tällä kertaa - kevättä rinnassa ja ihanaa suunnitella tulevaa kesää. Reissujen lisäksi tiedossa on työharjoittelua ja keikkatöitä erinäisillä festareilla, ei malta oottaa!


Short & Sharp:

I can definitely feel the spring is here, no matter the weather is! School projects and thesis is getting ready and I'm having a lot of plans for the summer. I've found out many new places which are worth a visit here in Finland, so I guess next summer is gonna be quite busy - can't wait!

No comments