Palak Paneer a la Jenna



Kuten aiemmin on tullut mainittua, niin ruuanlaitto on yksi mun suurimmista intohimoista - hyvä ruoka, hyvä mieli. Tykkäänkin aika paljon kokeilla uusia ruokia ja soveltaa omasta päästäni, harvemmin kokkaan mitään suoraan ohjekirjasta.

Tän herkkuruuan ohjeen haluan jakaa täälläkin, koska se on ihan tajuttoman hyvää ja kaiken lisäksi tosi helppo tehdä. Kyseessä on siis intialainen palak paneer eli pinaattijuusto, jota oon ihan aavistuksen verran modaillut omaan suuhun sopivammaksi lisäämällä tomaattia ja kookosta sekaan.

Tomaattinen Palak Paneer a la Jenna

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
150 g silputtua pinaattia (pakaste tai tuore)
2 dl kookosmaitoa / -kermaa
100-150 g mozzarellajuustoa
garam masala -mausteseosta
suolaa
pippuria
inkivääriä (tuore tai tahna)

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, pinaatti ja kookosmaito.
Mausta oman maun mukaan ja anna hautua hetki.
Kuutioi juusto ja heitä sekaan lopuksi - juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Ja the juttu tässä on tuo garam masala, sitä ilman tästä ruuasta puuttuu sielu! Tykkään muutenkin tunkea kyseistä mausteseosta nykyään moniin itämaisiin ruokiin. 

Mozzarellan sijaan tässä voi käyttää myös kotijuustoa tai leipäjuustoakin olen jossain ohjeissa nähnyt. Jos käyttää mozzarellaa, niin sen kannattaa mieluummin olla sitä tiivimpää mallia, ettei se heti sula muodottomaksi köntiksi.

Kylkeen käy tosi hyvin kana ja me paistetaankin melkein poikkeuksetta joka kerta kanan sisäfilettä palak paneerin seuraksi - on muuten hyvvää!

No comments